Liikenneturvaviikon tempauksia 14.9.2017

KLIKKAA JA LUE KUVATEKSTEISTÄ miten vapaaehtoiset vanhemmat nostivat esille turvattomiksi koettuja liikennepaikkoja Turun koulujen läheisyydessä. 

 

Meillä vanhemmilla on vastuu olla mukana luomassa turvallista kouluympäristöä

Vanhempainyhdistykset ympäri Turkua vastasivat Turun alueellisen vanhempainyhdistyksen Turvary:n haasteeseen tuoda näkyväksi oman koulunsa lähellä olevat vaaranpaikat Liikenneturvallisuusviikon tempauksessa 14.9.2017.

Vasaramäen yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys Vaskun vanhemmat oli ohjaamassa liikennettä aamuisin alakoulun läheisyydessä liikenneturvallisuusviikolla 11. - 16.9. Vaaratilanteita aiheuttaa aamuliikenne kun vanhemmat tuovat lapsensa kouluun kovalla kiireellä aiheuttaen pienellä kadulla tukosta ja ruuhkaa.Liikenneohjaus tuotti tulosta, sillä liikenne rauhoittui selvästi viikon aikana. Vaskun vanhempien laatimat koulukyyditsemisohjeet viime keväältä olivat myös yhtenä aiheena Kodin ja koulun päivän luokkatunneilla la 16.9.

Lyseon koulun edustalla asiat eivät sujuneet kovin mallikkaasti eli vaikka autoilijat kyllä hienosti ottivat koululaiset huomioon, niin yläkoululaiset näyttivät sangen huonoa esimerkkiä nuoremmilleen ylittämällä katua kaikkialta muualta kuin suojatieltä. Pyöräilykypärää ei näkynyt kaikilla alakoululaisillakaan ja kännykkään tuijottivat niin kävelijät kuin pyöräilijät. Paikalle tupsahtanut Yle Turun toimittajakin kummasteli menoa. Huomiot on raportoitu rehtorille käsiteltäväksi oppitunneilla. 

Moisiossa poliisi tarkasti oppilaiden polkupyörien kuntoa. Parhaiten kunnostautunut luokka sai opettajien toimesta palkinnon. Moisiossa huolettaa myös vaaralliseksi koettu, raskasliikenteenkin käyttämä Moision st1:n liikenneympyrä. Vanhempainyhdistys on ollut mukana projektissa, jossa tähän risteykseen muinoin saatiin tämä liikenneympyrä, mikä lisää jonkin verran tämän risteyksen liikenneturvallisuutta. Moision tilannekuvia

Jäkärlässä lasten käyttämän bussipysäkillä ei ole tien reunassa kuin nurmikko, johon on hyvä astua vain kun ei sada tai ei ole jäätä. Lisäksi pysäkin ja junaradan välissä ei ole kulkuestettä. Jäkärlän tilannekuvia

Puolalan koululla turvattiin oppilaiden suojatien ylitystä Kauppiaskadulla sekä Wilma-tiedotteessa vinkattiin turvallisesta saattoliikenteestä. Toinen ajokaistoista on usein aamuisin tukittuna vanhempien jättäessä lapsia kouluun ja vanhempia on pyydetty jättämään lapsensa alemmas Kauppiaskadulle, Tuureporinkadulle tai muuhun ruuhkattomampaan ja turvallisempaan saattopaikkaan. Tukkeutunut ajokaista aiheuttaa aamuisin useampia vaaratilanteita Kauppiaskadun ja Tornikadun risteyksessä olevalla korotetulla suojatiellä. 

Lisäksi vanhempia oli muistuttamassa turvallisesta liikennekäyttäytymisestä Vähä-Heikkilän, Kärsämäen ja Pallivahan koulujen luona. 

Lokakuussa Topeliuksen koulun vanhempainyhdistys jakoi Ifin turvallisuusrahastosta lahjoituksena saadut heijastimet jaettavaksi kaikille Topeliuksen eskarilaisille ja koululaisille. 

 

Lue myös

TS:fi 12.9.2017: Vanhemmat valvovat jälleen liikennettä turkulaiskoulujen edustalla 

YLE Åboland 14.9.2017: Fotgängare - sök ögonkontakt med bilisten innan du går över vägen

Turkulainen 11.9.2017: Vanhemmat valvovat suojateitä Turussa

Aamuset 11.9.2017: Vanhemmat valvovat suojateitä koulujen lähellä torstaina

Heijastimet heilumaan 22.10.2017, Topeliuksen koulun vanhempainyhdistyksen blogi

-Kutsu vanhempainyhdistyksille osallistua liikenneturvallisuusviikon tapahtumaan