TULE MUKAAN TURVAAMAAN LASTEN KOULUTIETÄ 14.9.!

Turvary ry lahjoittaa osallistuville vanhempainyhdistyksille huomioliivit LiiTu-viikon tempaukseen.
Turvary ry lahjoittaa osallistuville vanhempainyhdistyksille huomioliivit LiiTu-viikon tempaukseen.
Aika: 14.9.2017 klo 07:30 - 10:00
Paikka: Turun koulujen lähialueet

Turun alueellinen vanhempainyhdistys Turvary ry sekä Hem och Skola rf. haastavat kaikki Turun koulujen vanhempainyhdistykset mukaan liikenneturvallisuuskampanjaan, jolla kiinnitetään tielläliikkujien huomio lasten turvallisuuteen.

Kampanja on osa valtakunnallista Liikenneturvallisuusviikkoa, jota vietetään 11.-15.9.2017. Vuoden 2017 liikenneturvallisuusviikon teemana on turvallinen koulumatka.

Vanhempainyhdistys, ota haaste vastaan!

Lähtekää turvaamaan koulutietä varsinaisena tempauspäivänä 14.9. tai ilmoittakaa koulumatkan vaaranpaikat nettipalvelun karttaan itsellenne sopivana ajankohtana.

Kerro tapahtumastasi sosiaalisessa mediassa tunnuksella #liituviikko

Turvary ry kokoaa ilmoitetut tapahtumat verkkosivuilleen sekä mediatiedotteeseen. Tapahtumasta voit lähettä kuvia (hyvän julkaisutavan mukaisesti) Turvaryn Facebook-sivuilla julkaistavaksi sekä verkkosivuille tulevaan koosteeseen. 

HAASTE 1: KOULUMATKAN TURVAAMINEN 14.9.

Kerää lapsesi koulun vanhemmista pieni porukka, jo kaksikin henkilöä riittää, ja osallistukaa lasten koulumatkan turvaamiseen torstaina 14.9. valitsemassanne paikassa. Turun alueellinen vanhempainyhdistys Turvary ry lahjoittaa kaikille halukkaille heijastinliivit (yhteystiedot liivien saamiseksi tämän viestin lopussa). Voitte esimerkiksi toteuttaa suojatievalvontaa, eli kiinnittää autoilijoiden huomiota vilkasliikenteisellä tiellä suojatien kohdalla näkymällä heijastinliiveissä. (HUOM! Autojen pysäyttämiseen tarvitaan erillinen lupa poliisilta.)

Sopivan paikan voi valita vaikka lapsia haastattelemalla; missä kohtaa koulutietä tuntuu turvattomalta? Toinen vaihtoehto on valita Paikkatietoopas.com –palvelussa merkitty paikka, jossa lapsen koulun lähellä on jo tapahtunut jokin liikenneonnettomuus. Karttaan on merkitty kaikki Suomen oppilaitokset ja jos niiden lähistöllä (tarkkaan ottaen 1 kilometrin säteellä) on tapahtunut onnettomuuksia, on onnettomuuksien lukumäärä kuvattu oppilaitoksen päällä olevalla numerolla. Lisäksi kartalla on punaisilla kolmioilla esitettynä oikeat onnettomuuksien tapahtumapaikat lisätietoineen. https://paikkatietoopas.com/2017/08/11/suomen-vaarallisimmat-koulumatkat-kartalla-koulut-joiden-lahella-jalankulkija-on-jaanyt-auton-alle/amp/

HAASTE 2: ILMOITA KOULUMATKAN VAARANPAIKAT

Lataa älypuhelimeen Mapillary –sovellus. Kulje koulumatka yhdessä lapsen kanssa ja kuvaa puhelimen kameralla siitä jokin osa, joka mielestänne on liikenneturvallisuuden kannalta heikko. Lisää video sovelluksen kautta Mapillaryyn, jossa se on kaikkien katsottavissa. Videot tulevat toimimaan materiaalina Turun kaupungille liikenteen vaaranpaikkojen kartoituksessa ja parantamisessa. Myös opettajat voivat käyttää materiaalia käsitellessään liikenneturvallisuutta ja koulumatkaa oppilaidensa kanssa. Mapillary –sovellus vaatii kirjautumisen esim. sähköposti-, Google- tai Facebook –tilillä. Mapillary sumentaa autojen rekisterinumerot. Myös ohikulkijoiden kasvot on mahdollista sumentaa ennen videon julkaisemista. Huomaathan, että yksityisyyden suojan vuoksi koko koulumatkaa ei kannata kuvata siten, että se on tunnistettavissa kotiovelta koululle saakka.

Ilmoita yhdistyksesi mukaan ja kysy tarvittaessa lisätietoja:

Päivi Koskinen, Turvary ry:n hallituksen pj p. 0504411424, paivikookoo@gmail.com
Mette Karlsson, Turvary ry:n hallituksen jäsen p. 0405135511, mettemarianne@hotmail.com

Liikenneturvallisuusviikon 2017 sivut>>

TIEDOTE Turkulaiset vanhemmat liikenneturvallisuuden puolesta 11.9.2017 >>