Suomen Vanhempainliiton johtokuntaan kaksi turkulaista jäsentä

Suomen Vanhempainliiton liittokokouksen vaaleissa 25.11.2017 valittiin johtokuntaan kaksi turkulaista jäsentä.

Katja Hjerppe, Turvary ry:n varapuheenjohtaja, valittiin varsinaiseksi jäseneksi. Ehdottajana Turvary ry.

Paula Gassou, Topeliuksen koulun vanhempainyhdistyksen hallituksen jäsen, valittiin Katja Hjerppen varajäseneksi. Ehdottajana Topparin väki. 

Liittokokouksessa johtokuntakauden päätti turkulainen Turvaryn hallituksen jäsen Kais Zaya. Turvary kiittää Kais:ta osallistumisesta valtakunnallisen vanhempaintoimintaan. 

Turkulaisten ehdokkaiden valinta valtakunnallisesti vaikuttavaan luottamustoimeen olisi ollut epätodennäköistä ilman 13 turkulaisen ja yhden Kaarinalaisen koulun tai päiväkodin vanhempainyhdistyksen tukea

Molemmat johtokuntaan valitut sekä Turvary ry kiittävät aktiivisuudesta Suomen Vanhempainliiton liittokokousvaaliin valtakirjan toimittaneita vanhempainyhdistyksiä:

 • Aunelan koulun vanhempainyhdistys ry
 • Ensemble - Turun ranskan kieliluokkien kannatusyhdistys ry
 • Hepokullan päivähoitoyksikön vanhempainyhdistys ry
 • Ilvari Ry, Ilpoisten koulun vanhempainyhdistys ry
 • Jäkärlän koulun vanhempainyhdistys ry
 • Kuusiston koulun vanhempainyhdistys ry (Kaarina)
 • Kärsämäen koulun vanhempainyhdistys Turku ry
 • Luolavuoren koulun vanhempainyhdistys Vuokko ry
 • Puropellon koulun vanhempainyhdistys ry
 • Rieskalähteen koulun vanhempainyhdistys ry
 • Suotorpan päiväkodin vanhemmat ry
 • Topeliuksen koulun vanhempainyhdistys ry
 • Vaskun vanhemmat, Vasaramäen koulun vanhempainyhdistys ry
 • Vähiksen väki ry 

sekä Turun alueellinen vanhempainyhdistys Turvary ry

Suomen Vanhempain liittokokouksen vaalitoimikunnan jäsenenä elo-marraskuu 2017 toimi Turvaryn hallituksen jäsen Maarit Laurinen tehtävänään ehdokkaiden rekrytointi sekä arviointi vaalitoimikunnan esitystä varten. 

Suomen Vanhempainliiton sivut>>

Katja Hjerppe esittäytyi ehdokkaana:

Hei kaikki vanhempainyhdistysaktiivit,
Olen Katja Hjerppe erittäin energinen ja yhteistyökykyinen 43-vuotias vanhempainyhdistysaktiivi Turusta. Perheeseeni kuuluvat mieheni lisäksi 12- ja 10-vuotiaat lapset. Lapseni käyvät Puolalan koulun musiikkiluokkaa. Koulu- ja päiväkotimaailma on tullut hyvinkin tutuksi lapsieni kautta ja vanhempainyhdistystoiminnassa mukana olen ollut jo vuodesta 2009 alkaen. On ollut todella antoisaa tutustua uusiin ihmisiin, joilla on ollut kanssani sama tavoite: taata lapsillemme paras mahdollinen kasvuympäristö myös kodin ulkopuolella.

Kokopäivätyön ohella opiskelen ja tavoitteena on valmistua koulusta nyt loppuvuodesta. Vanhempaintoiminnan ja omien lasten harrastuskuskina olemisen lisäksi muita harrastuksia ei tällä hetkellä ole.

Matkan varrella olen ollut mukana moninaisissa luottamustehtävissä. Toimin Lastentarha l'Hexagonen toiminnasta päättävän kannattajayhdistyksen hallituksessa vuosina 2010-2014 ja Jäkärlän koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2014-2016. Tästä syksystä alkaen toimin Musiikin tuki ry:n alakoulujaoston vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana sekä Turvary ry:n varapuheenjohtajana.
Olen kiitollinen Turvary ry:lle saamastani luottamuksesta heidän asettaessaan minut ehdokkaaksi Suomen Vanhempainliiton johtokuntaan. Johtokuntatyöskentelyssä minua kiinnostaa erityisesti vanhempainyhdistystoiminnan tukeminen käytännön tasolla sekä pääsy vaikuttamaan ja tuomaan tärkeitä asioita esille valtakunnallisesti kuitenkin Turun alue huomioonottaen. Antamalla yhdistyksenne äänen minulle ja tullessani mahdollisesti valituksi, on yhdistyksellänne suora kontakti valtakunnallisesti vanhempaintoimintaa sekä lasten asiaa ajavaan yhteiskunnalliseen toimijaan, Suomen Vanhempainliittoon.

Mikään asia ei ole liian pieni esille otettavaksi.

Aktiivisin yhteistyöterveisin Katja

 

Paula Gassou esittäytyi ehdokkaana:

Hei!
Olen Topeliuksen koulun vanhempainyhdistyksen hallituksen jäsen ja ehdokkaana Suomen Vanhempainliiton johtokuntaan Turun alueelta. Minulla on kaksi lasta, 8 ikäinen poika ja 11- vuotias tyttö. Työskentelen taksikeskuksessa ja olen siellä hoitanut mm koulukyytien järjestelyjä ja nyttemmin ollut aloittamassa keskuksemme toimintaa lentokentällä. Olen toiminut LSTD:n luottamushenkilönä puolentoista vuoden ajan 2014-2015 ennen ensimmäistä opintovapaajaksoani. Toinen opintovapaajaksoni alkaa joulukuussa, ja sen aikana on tarkoitus valmistua valtiotieteen maisteriksi. Tutkimusaiheenani on koulutuksen demokrattisuus, ja olenkin kiinnostunut tutustumaan koulutukseen mahdollisimman monelta eri suunnalta. Muutenkin koulutuspolitiikka aiheena kiehtoo, ja mielestäni on hienoa, että Turussa on niin paljon meneillään niin koulutuksen kehittämisen kuin politiikan tutkimuksenkin saralla.
Toivon, että tämä pieni esittelyviesti välittyisi tätä kautta tiedoksi ja olen mielelläni yhteydessä, jos jotain kysyttävää tulee.
Yst. terv.
Paula Gassou

Katja Hjerppe esittäytyi liittokokousväelle 25.11.2017
Paula Gassou esittäytyi liittokokousväelle 25.11.2017
Suomen Vanhempainliiton liittokokouksessa 25.11.2017 johtokuntaan valitut varsinaiset jäsenet (5 kpl) ja varajäsenet (5 kpl) sekä johtokunnan pj Johanna Laisaari
Suomen Vanhempainliiton johtokunta vuodelle 2018 (osittain) sekä erovuorossa olevia johtokunnan jäseniä.
Turkua edustivat liittokokouksessa Helsingin Pasilassa 25.11.2017 Kais Zaya, Päivi Koskinen, Maarit Laurinen, Katja Hjerppe sekä Paula Gassou.