Vaskun vanhemmat on vuoden 2019 turkulainen vanhempaintoimija

Vaskun Vanhemmat ovat vuoden 2019 turkulainen vanhempaintoimija-kunniakirjan saajia.

Turun alueellinen vanhempainyhdistys Turvary ry haastoi Turun alueen koulujen rehtorit ja päiväkotien johtajat ehdottamaan oman koulunsa tai päiväkodin vanhempaintoimijoita Vuoden 2019 turkulainen vanhempaintoimija-kunniakirjan saajiksi. 

Kunniakirjan saajaksi sai ehdottaa vanhempainyhdistystä tai ei-rekisteröityä vanhempien toimikuntaa, vain ryhmää, ei yksittäistä henkilöä. Ehdotus ei saanut perustua varainkeruuseen ja perusteluiden tuli olla toteutunut 2018-2019 lukuvuoden aikana.

Vanhempien vapaaehtoistoimintaa arvostetaan   

Turvary sai monta ehdotusta sekä kouluista, päiväkodeista että näiden yhdistelmistä. Kaikista ehdotuksista näkyi miten vanhempien vapaaehtoistoimintaa arvostetaan kouluissa ja päiväkodeissa. Alla poimintoja perusteluista:

-Vanhempainyhdistyksellä on ollut keskeinen osa uudenlaisen yhteisön/perhekeskuksen käynnistämisessä ja kasvatustyön tukemisessa. 
-Vanhempainyhdistyksen avustuksella on koulumme nuorille sekä heidän vanhemmilleen mahdollistettu paljon erilaista toimintaa, joka muuten olisi jäänyt toteutumatta. 
-Tukenut liikenneturvallisuutta liikenneturvallisuustapahtumassa
-Auttanut rakentamaan myönteistä kuvaa koulusta ja sen toiminnasta.
-He ovat paljon yhteydessä henkilökuntaan että mikä kiinnostaa lapsia ja onnistuuko tämän ja tämän järjestäminen.
-Tukenut kestävää kehitystä  
-Vanhempainyhdistys on myös toiminut vanhempien yhteisöllisyyyden hyväksi.
-Tämä vanhempainyhdistys on toiminut erittäin ansiokkaasti.
-Pienellä porukalla saatu suuria aikaan!
-Yhteistyömme on ollut saumatonta ja yhteinen vuorovaikutuksellinen toiminta on mahdollistanut upeita yhteisiä tapahtumia.
-On ollut mukana huolehtimassa koulun ympäristön turvallisuudesta laatimalla koulukyyditsemisohjeet ja järjestämällä vanhempien toimesta liikenteenohjausta koulun läheisyydessä.
-On kaunistanut koulun salia ja kouluravintolaa hankkimalla koristeeksi kukkia juhlien aikaan. 
-Koulumme vanhempainyhdistys on ehdottomasti kunniamaininnan arvoinen.  
-Rakentava yhteistyö koulun kanssa.

Kokoukset ovat toimineet mukavana vanhempien keskustelufoorumina  

Vuonna 2019 Turvaryn hallitus on päättänyt myöntää kunniakirjan Vaskun Vanhemmat – Vasaramäen koulun vanhempainyhdistys ry:lle. Vasaramäen koulun esittämissä perusteluissa on kuvattu miten monipuolista ja jo perinteiksikin muodostuneita tapahtumia vanhempainyhdistyksen vapaaehtoiset järjestävät. Nämä tapahtumat osallistavat koko perhettä sekä luovat yhteisöllisyyttä koululla. Erityismainintana Turvary haluaa tuoda esiin Vaskun Vanhempien onnistumisen saada jokaisesta koulun luokasta edustaja yhdistyksen hallitukseen sekä opettajien edustuksen mukaan kokouksiin, joten "kokoukset ovat toimineet mukavana vanhempien keskustelufoorumina." 

Kunniakirja on luvattu esitellä koulun kevätjuhlan yhteydessä. Kunniakirjan lisäksi vanhempainyhdistys saa käytettäväkseen 50 euron lahjakortin turkulaiseen leipomoon. 

 

Turkuun myös henkilökohtaisia kunniakirjoja Vanhempainliitosta
Suomen Vanhempainliitto on myöntänyt Turkuun vanhempainyhdistysten hakemuksesta tänä vuonna kolme henkilökohtaista kunniakirjaa ansioituneelle vanhempainyhdistystoimijalle. Nimet eivät ole tiedossa, mutta haluttaessa voin välittää haastattelupyyntöjä saajille. 

 

Turun alueellisen vanhempainyhdistyksen Turvary ry:n hallitus onnittelee Vaskun Vanhempia ja toivottaa hyvää kesälomaa kaikille vanhempaintoimijoille.