Turvaryn liikenneturvallisuusviikon tiedote 8.9.2016

8.9.2016

Turkulaiset vanhemmat liikenneturvallisuuden puolesta

Turkulaiset vanhempainyhdistykset tempaisevat turvallisen koulumatkan puolesta valtakunnallisella Liikenneturvallisuusviikolla. Tiistaiaamuna 13.9. on luvassa koulumatkakulkueita ja suojatievalvontaa usean koulun ympäristössä. Turun alueellisen vanhempainyhdistyksen Turvary ry:n koordinoiman tapahtumakokonaisuuden tarkoitus on kiinnittää tiellä liikkujien huomio lasten turvallisuuteen sekä siihen, ettei pokémonien metsästys tai muu kännykän käyttö heikentäisi sen enempää lasten, nuorten kuin aikuistenkaan keskittymistä liikenteeseen.  

- Liikenneturvan toteuttama Liikenneturvallisuusviikko on hyvä ajankohta nostaa asiaa esiin myös paikallisesti, ja me halusimme kannustaa vanhempainyhdistyksiä näkymään alueilla, sanoo Turvaryn puheenjohtaja Päivi Koskinen. – Turvaryn tavoitteena on edistää kouluhyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja tukea paikallisia vanhempainyhdistyksiä tässä työssä. Turvallinen koulumatka on oleellinen osa hyvää koulupäivää, Koskinen jatkaa.

Toisaalta on hyvä muistaa, että liikenneturvallisuus on yhteispeliä. – Yhtä lailla meidän vanhempien tulee opettaa lapsillemme liikennekäyttäytymistä, jotta vaaratilanteita ei syntyisi, Koskinen toteaa.

Paikallisia tempauksia on luvassa mm. Jäkärlän, Moision, Kähärin, Vähä-Heikkilän, Uittamon, Kärsämäen ja Vasaramäen koulujen läheisyydessä.

Tapahtumista raportoidaan sosiaalisessa mediassa tunnuksella #liituviikko

Lisätietoja:

Turvary ry:n puheenjohtaja Päivi Koskinen, p. p. 050 4411424, paivikookoo@gmail.com

Turvary ry:n hallituksen jäsen Mette Karlsson, p. 040 5135511, mettemarianne@hotmail.com